آنچه در این شماره میخوانید:
"مکتب صبا" زاییده تلاقی دو تلقّی از «نوگرایی» و «نوزایی» موسیقی در دو دوره تاریخی است. یکی خلق گونه ای نو از کارگان موسیقی ایرانی به دست و اندیشه «ابوالحسن خان صبا» و دیگری بازآفرینی، ترجمان و تألیف این کارگان خلوت و جلوت یافته از آستین و اثر رواییِ یک «روایتگر معاصر».
ضرورت تولید محتوای فاخر و مستند و معلوم و بدور از هیجانات عاطفی و روایات احساسی از الزامات روز و جامعۀ توسعه یافته امروز است. متأسفانه در شهر شبکهها و در دنیای مجاز اکنون حشویات زیاد و کشفیات قلیل گشته اند و تشخیص برای مخاطبِ مشتاق، ثقیل. بدین روی، این دفتر با رویکردی هدفمند و در قالب بافت کلامی منسجمی در جهت شرح و بسط موسیقی ایرانی بطور اعم و «ردیف موسیقی صبا» بطور اخص به زعم تعدادی از پژوهندگان و علاقمندان گشوده شد.
فصلنامه "مکتب صبا"، نشریهایست داخلی، که با خرد و تلاش جمعی به قلم گروهی از نویسندگان همکار و آزاد بهم رسیده است. در این مجموعه تلاش میگردد، اسلوب (طرز) علمی پیشه شود و سعی بر شناخت و گسترش معلومات معقول در حوزه موسیقی ایرانی، بدون وابستگی به هیچ خطمشی فکری و فارغ از خطکشی های سنتی-غیرسنتی، کلاسیک-مدرن، متحجر-مترقی، بدور از تکثّر آراء و تضارب دیدگاهها به ارائه مطلب مبادرت ورزیده شود. این مجله در بر گیرندۀ مطالبی چون: مقالات علمی، مفاهیم بنیادین، تجزیه و تحلیل ردیف صبا، مبانی و اصول اجرای موسیقی ایرانی، تاریخ شفاهی و... می باشد.
روش ارائه و نحوه نشر این اثر (بولتن) بصورت الکترونیکی است و در هر فصل یک شماره تولید و در اختیار قرار میگیرد. بدیهیست، مسئولیت علمی و فنی مقالات و محتوای ارائه شده در این نشریه برعهده نویسندگان آن مطالب میباشد. همچنین تیم اجرایی "مکتب صبا" به گرمی پذیرای حضور همه عزیزانیست که علاقمند به همکاری در بخشهای مختلف نشریه بوده و از ارائۀ ایدههای اثربخش با اشتیاق استقبال مینماید.
در پایان از همه کسانی که در طراحی، اجرا، تولید محتوا، ارسال مقاله و ارائه پیشنهادات سازنده خود برای ظهور و حضور این شماره ما را یاری رساندهاند صمیمانه تشکر مینمایم. امید است که با راهنمایی شما عزیزان و راهگردانی اساتید همراه، "مکتب صبا" به اهداف موصوف خود دست یابد.
۲۹ آذر ماه ۱۳۹۹
عباس حمزوی